вівторок, 28 травня 2013 14:38

Оподаткування грошей заробітчан спричинить зменшення кількості легальних переказів - експерт

Оподаткування грошей заробітчан спричинить зменшення кількості легальних переказів - експерт
Олександр Жолудь прогнозує, що відновляться нелегальні перекази. Фото: obozrevatel.com

Оподатковування грошових переказів із-за кордону спричинить втрати грошових систем переказів, таких як  Western Union та MoneyGram.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олександр Жолудь.

"Громадяни почали більше довіряти офіційній системі переказів і користуватися нею. Чи то банківськими переказами, чи переказами спеціальними грошовими, такими як Вестерн Юніон у Російській Федерації, чи Маніграм. Кількість легальних переказів значно зросла. В той час як ще п'ять років тому основним способом передачі була передача готівкою через знайомих", - сказав економіст.

На його думку, якщо держава введе для офіційних переказів певний податок, кількість таких переказів значно знизиться.

"Люди прагнутимуть його уникнути і відновляться нелегальні перекази готівкою через знайомих, що було у попередні роки. Це призведе до втрат банківського сектору тих компаній, які займаються переказами. Але бажаного ефекту, притоку грошей у держбюджет, не буде. Адже ці гроші буде важко обрахувати, знайти і показати, що з них треба платити", - вважає він.

Жолудь наголошує, що такий підхід не вважає ефективним. Також економіст додає, що банки від нововведення не постраждають.

"Це не є основним джерелом доходів для них. Тому значного погіршення для банків я б не очікував. Більше постраждають грошові системи переказу. Адже вони саме цим і займаються. У них немає інших джерел доходу. Вони створені для грошових переказів як всередині країни, так і між країнами", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів ініціювало розглядати грошові перекази із-закордону отримані українцями на поточні або карткові рахунки як іноземні доходи. Отже оподатковувати за ставкою 15-17%.

Зараз ви читаєте новину «Оподаткування грошей заробітчан спричинить зменшення кількості легальних переказів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути