четвер, 18 жовтня 2018 10:54

Пояснили, чому долар подешевшав

Пояснили, чому долар подешевшав
Долари активно розпродували через завершення сезону сплати податків 20 жовтня. Компаніям потрібна гривня, тому вони активніше конвертували валютну виручку. Фото: Антикор

З початку жовтня долар у курсах Нацбанку подешевшав з 28,26 до 27,91 грн за дол. Вчора на міжбанку долар додав 2 коп. Торгується на рівні 27,92-27,94 грн.

Через вихідний 15 жовтня зросли валютні продажі за рахунок збільшення експортної виручки. В основному дешевий долар купували імпортери. Крім того, Нацбанк, за різними оцінками, купив близько $10 млн, пише ubr.ua.

Долари активно розпродували через завершення сезону сплати податків 20 жовтня. Компаніям потрібна гривня, тому вони активніше конвертували валютну виручку.

"Курсова стабільність стала відображенням рівноваги пропозиції, формованої підвищеною потребою в гривні для проведення бюджетних розрахунків і обов'язковими продажами валютної виручки за 2 дні", - каже банкір Олег Курінний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці можуть відмовитися від банківських карток

У касах банків середній ціновий коридор залишався на рівні 28,05-28,15 грн за дол. Найдорожче валюту продавали по 28,30 грн за дол. Викуповували долар у населення в рамках 27,50-28,02 грн за дол.

"Зараз курс знаходиться у фазі формування локального дна. Швидше за все, у 20 числах жовтня долар почне міцнішати до 28,20 гривень", - говорить банкір Олег Ропяк.

Національний банк України на 18 жовтня встановив курс долара на рівні 27,91 грн. Це на 2 коп. менше, як було вчора. Євро подешевшав на 18 коп. Коштує 32,18 грн.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому долар подешевшав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути