пʼятниця, 09 вересня 2011 09:22

Нафта подорожчала, ситуація на ринку стає складною

Нафта подорожчала, ситуація на ринку стає складною

Ціна нафти зростає в п'ятницю і може завершити тиждень підйомом.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:05 піднялася на $ 0,09 (0,1%) щодо рівня 7 вересня - до $ 89,14 за барель.

Напередодні ці контракти подешевшали на $ 0,29 (0,32%) - до $ 89,05 за барель.

Підтримку ринку надав виступ президента США Барака Обами, який запропонував у четвер Конгресу пакет заходів зі створення нових робочих місць. Реалізація заходів, оцінених експертами більш ніж в $ 440 млрд, на думку аналітиків, може сприяти зростанню попиту на нафту в США.

Тим часом заяви глави Федеральної резервної системи ФРС про нестійкість американської економіки були негативно сприйняті ринком.

"Наступний місяць або близько цього буде дуже невизначеним. Ми, ймовірно, продовжимо спостерігати падіння цін у випадку, якщо ринок не буде задоволений діями ФРС. В іншому разі можна чекати зростання цін, оскільки ситуація власне на нафтовому ринку досить складна", - зазначив сировинний аналітик Societe Generale у Гонконгу Джеремі Фрізен.

Сезон ураганів в США триває, багато компаній, включаючи BP Plc, закривають платформи в Мексиканській затоці, на частку якоїприпадає 27% нафти, що видобувають у країні.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 8:02 збільшилося на $ 0,27 (0,24%) - до $ 114,82 за барель. У четвер ці контракти подешевшали на $ 1,25 (1,08%) - до $ 114,55 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала, ситуація на ринку стає складною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути