Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2011 09:46

Нафта подорожчала на очікуваннях зниження видобутку через урагани

Нафта подорожчала на очікуваннях зниження видобутку через урагани

Нафта дорожчає в середу на побоюваннях, що черговий тропічний шторм, що формується в Мексиканській затоці, становить загрозу для видобутку нафти в США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:16 піднялася на $ 0,39 (0,45%) щодо рівня 6 вересня - до $ 86,41 за барель.

Напередодні ці контракти подешевшали на $ 0,43 (0,5%) - до $ 86,02 за барель.

За оцінками експертів, запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 2,25 млн барелів, оскільки тропічний шторм Lee змусив низку американських компаній скоротити видобуток в Мексиканській затоці.

У результаті урагану була перервана робота підприємств, на частку яких припадає близько 60,5% видобутку нафти в затоці і 41,6% видобутку газу.

Міністерство енергетики США опублікує дані про запаси енергоносіїв у країні в четвер о 17:30.

"Коли видобуток скорочується, ціна зростає. Якщо істотного збитку видобутку завдано не буде, тенденція до зростання вартості нафти не буде довгостроковою. Ми очікуємо, що WTI буде торгуватися на рівні $ 80-90 за барель", - зазначив аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:20 збільшилися на $ 0,43 (0,38%) - до $ 113,22 за барель. У вівторок ці контракти подорожчали на $ 2,81 (2,55%) - до $ 112,89 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала на очікуваннях зниження видобутку через урагани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути