пʼятниця, 02 вересня 2011 09:19

Нафта подешевшала на очікуваннях поганої статистики США

Нафта подешевшала на очікуваннях поганої статистики США

Нафта WTI подешевшала вранці в п'ятницю після двох днів зростання, оскільки інвестори очікують негативних даних по безробіттю із США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:34 опустилася на $ 0,22 (0,25%) щодо рівня 1 вересня - до $ 88,71 за барель.

У четвер цей контракт завершив торги підвищенням на $ 0,12 (0,14%) - до $ 88,93 за барель у порівнянні з рівнем попереднього дня.

Аналітики прогнозують, що міністерство праці США повідомить у п'ятницю о 15:30 про збільшення числа робочих місць в США в серпні всього на 68 тис., тоді як у липні цей показник виріс на 117 тис. Безробіття, як очікують, залишиться в серпні на липневому рівні - 9,1%.

Негативні макроекономічні показники свідчать про уповільнення темпів зростання економіки, що в перспективі дозволяє очікувати скорочення попиту на сировину.

"Попит поза США зараз досить слабкий. Найбільше інвесторів турбують можливі наслідки урагану, який може порушити постачання нафти", - заявив аналітик MineLife Гевін Вендт.

Національний центр спостереження за ураганами США повідомив у четвер, що ураган "Катя" в суботу може обрушитися на північну частину узбережжя Мексиканської затоки і спричинити проливні дощі і повені.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:34 знизилися на $ 0,26 (0,23%) - до $ 114,03 за барель.

За підсумками торгів у четвер ці контракти подорожчали на $ 0,56 (0,49%) - до $ 114,29 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала на очікуваннях поганої статистики США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути