четвер, 08 вересня 2011 09:50

Ціна нафти виросла до максимальних значень за 5 тижнів

Ціна нафти виросла до максимальних значень за 5 тижнів

Нафта марки WTI дорожчає під час торгів у четвер, її ціна піднялася до максимуму за п'ять тижнів через побоювання, що ураган, який формується в Мексиканській затоці, призведе до подальшого скорочення товарних запасів вуглеводнів у США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 8:00 піднялася на $ 0,30 (0,34%) щодо рівня 7 вересня - до $ 89,64 за барель.

Напередодні цей ф'ючерс додав у ціні $ 3,32 (3,86%), досягши $ 89,34 за барель. За минулі 12 місяців нафта подорожчала на 20%.

За даними Американського інституту нафти (API), товарні запаси нафти США впали минулого тижня на 2,97 млн ??барелів, оскільки тропічний шторм "Лі" (Lee) змусив низку американських компаній скоротити здобич в Мексиканській затоці. У Мексиканській затоці видобувають 27% виробленої в США нафти і 6,5% газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ураган "Катя" набрав потужності і йде до східного узбережжя США

У результаті урагану була перервана робота підприємств, на частку яких припадає близько 60,5% видобутку нафти в затоці і 41,6% видобутку газу.

Міністерство енергетики США, яке опублікує дані про запаси енергоносіїв у країні в четвер о 18:00, ймовірно, повідомить про скорочення запасів нафти на 2 млн барелів, бензину - на 1,4 млн барелів.

Нині в Атлантиці біля узбережжя Америки є три погодні системи, кожна з яких може перерости в ураган.

"Число ураганів в Мексиканській затоці і у східного узбережжя США трохи вище, ніж звичайно, і це може привести до зниження обсягів видобутку. Товарні запаси нафти і нафтопродуктів в США не будуть рости, тому знижувальний тиск на ринок буде мінімальним ", - вважає менеджер сировинного фонду Astmax Co. Тецу Еморі.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 зменшилося на $ 0,08 (0,07%) - до $ 115,72 за барель. За підсумками сесії в середу Brent з постачанням в жовтні подорожчав на $ 2,91 (2,58%) - до $ 115,80 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти виросла до максимальних значень за 5 тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути