четвер, 11 серпня 2011 09:09

Нафта почала дешевшати, експерти кажуть, що ринку нічого не загрожує

Нафта почала дешевшати, експерти кажуть, що ринку нічого не загрожує

Нафта WTI дешевшає під час торгів у четвер, незважаючи на найбільше з грудня скорочення товарних запасів сировини в США, тому що інвестори побоюються, що європейські держави не зможуть протистояти посиленню боргової кризи в регіоні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:45 знизилася на $ 0,26 (0,31%) щодо рівня 10 серпня - до $ 82,63 за барель.

У середу ф'ючерси подорожчали на $ 3,59 (4,53%) - до $ 82,89 за барель.

Ринки як і раніше стурбовані можливістю погіршення оцінки кредитоспроможності Франції, хоча провідні світові рейтингові агентства - Standard & Poor's, Fitch Ratings та Moody's Investors Service - в середу підтвердили суверенні рейтинги країни на максимально можливому рівні "ААА" ("Ааа" у Moody's). В результаті вартість страхування французьких боргових зобов'язань від дефолту строком на п'ять років підскочила на 13 базисних пунктів - до 174,5 базисного пункту (б.п.). Це максимальне значення показника для країни з рейтингом "ААА".

"Зараз ринку нафти нічого не загрожує. На цей момент ми повинні зосередитися на даних Міненерго, але ринок чомусь цього не робить. Інвестори більше схильні спостерігати за ринком акцій", - зазначив керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Барратт.

За даними Міненерго США, запаси нафти скоротилися за минулий тиждень на 5,2 млн барелів, запаси бензину - на 1,58 млн барелів, а дистилятів - на 737 тис. барелів.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures до 7:45 опустилося на $ 0,33 (0,31%) - до $ 106,35 за барель. Напередодні ці контракти піднялися в ціні на $ 4,11 (4,01%) - до $ 106,68 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта почала дешевшати, експерти кажуть, що ринку нічого не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути