понеділок, 08 серпня 2011 10:00

Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США

Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США

Нафта обвалилася більш ніж на $ 3 в понеділок, після того як агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг США, посиливши побоювання про попит у найбільшому світовому споживачі енергії.

Вересневі фьючерси на американську легку нафту подешевшали на $ 3,23 до $ 83,66 за барель. Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на $ 2,82 до $ 106,55 за барель.

Щоб заспокоїти інвесторів, "Велика сімка" розвинених країн висловила впевненість в американських Treasuries і заходах, які вживає Європейський центробанк для запобігання поширення кризи в Європі.

"У результаті зниження для США зросте вартість запозичень. США доведеться стримати потік грошей, щоб скоротити дефіцит. Це може знизити споживання в країні, зменшуючи попит на нафту", - сказав Кен Хасегава з Newedge brokerage.

Standard and Poor's спробувало заспокоїти ринки, сказавши, що пониження рейтингу США не зробить негайного впливу на суверенні позичальників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Проте агентство заявило, що нова світова фінансова криза може цього разу сильніше вдарити по азіатським державам.

Азіатські акції подешевшали, а долар впав до рекордного мінімуму до швейцарського франка, тоді як золото піднялося до нового рекордного рівня - майже $ 1,690 за унцію.

Американські ф'ючерси на фондові індекси відкрилися різким зниженням в перший день торгів після скорочення рейтингу, на побоюваннях, що таке рішення підвищить вартість запозичень для американського уряду, компаній і споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути