Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 09:59

На санаторії чиновників дали 17% бюджету МОЗ

Цьогорічна сума бюджетних видатків на санаторії Держуправління справами і Верховної ради - це 17% усіх загальнодержавних видатків Міністерства охорони здоров'я.

Про це свідчать дані моніторингу, який здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

За інформацією експертів, таку ж суму становлять деякі субвенції для місцевих бюджетів, які розподіляє МОЗ на придбання медичного обладнання та матеріалів.

У 2010 році витрати на згадані санаторії склали 144 млн грн, у 2011 році – 247 млн грн, а у 2012 році закладено понад 200 млн грн.

Автор: Фото: politika.cn.ua
 

"На санаторії для чиновників витрачають кошти, які можна було б спрямувати на допомогу поліклінікам і лікарням", - зазначили у лабораторії законодавчих ініціатив.

"Крім того, санаторії як заклади відпочинку, за словами фахівців, працюють на конкурентному ринку туристичних послуг – у Карпатах і Криму. Отже, така підтримка державних санаторіїв викликає питання не тільки з погляду справедливості й неупередженості розподілу бюджетних видатків, але й у контексті впливу на конкуренцію на ринку послуг відпочинку", - додано у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «На санаторії чиновників дали 17% бюджету МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути