пʼятниця, 20 липня 2012 03:36

На Прикарпатті юнак розводить павуків та багатоніжок
5

Фото: Фото надані Олександром Кукурудзом

Коломиянин Олександр Кукурудз колекціонує ящірок, кажанів, багатоніжок, тарганів та земноводних. 25-річний біолог вдома має більше тисячі екзотичних тварин. Тримає й розводить їх у двохкімнатній квартирі.

Захоплення колекціонуванням розпочалися 10 років тому. Своїх перших павуків  замовив з Росії, їх було 10 штук.

З часом колекція стала більшою і складалася з ігуани, кількох видів ящірок — геконів, 25 видів тарганів.

Були й інші види багатоніжок, а ще сколопендри, цвіркуни, саранча, паличники, клопи хижі, скорпіони, жабки різних видів — від 2 см, котрі вже дорослі, і до 15-20 см. Крім того, юнак утримував рибок, попугайчиків, хом'яків, морських свинок і навіть летючих мишей та богомолів. Потім почав іх розводити, а з часом і продавати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через інтернет продають крокодилів, страусів та отруйних змій

Тепер, каже Олександр, колекція зменшилася вдвічі: павуків десяток видів  — всього під півтисячі екземплярів, тарганів п'ять видів — кільканадцять тисяч. Також є скорпіон , джгутикових павуків фрінів вісім штук і кілька багатоніжок.

"Особливо цінних екземплярів у мене нема, хоча по-своєму вони всі цінні . Просто є види, які нечасто трапляються в колекціях любителів, зокрема фріни і багатоніжки. Потомство у них з'являється майже регулярно, головне — забезпечити їм належні умови. Переважна більшість моїх тварин живуть за температури 26 градусів Цельсія, іноді вище", - говорить біолог.

Каже, специфіка в утриманні. Одна лише ігуана вимагала ультрафіолетового освітлення, плюс лампа для освітлення тераріуму, лампи для обігріву і підігріву води в басейні, а ще вітаміни, корм у зимовий період.

Щоб забезпечити належне життя утриманцям – одних продає, купує інші види. Ціни — від 10 гривень за павука-птахоїда, який за два з половиною роки досягне 15 чи більше сантиметрів у розмаху лап. Каже, це недорого. Є, звичайно, і більші особини, вони трохи дорожчі.

Родичі захоплення сина не підтримують, але змирилися. Колекціонер мріє про власне помешкання, де всім екзотам буде місце й затишок.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті юнак розводить павуків та багатоніжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути