Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 16:50

На нарощенні волосся перукарі заробляють по 8-10 тисяч гривень
7

Фото: Фото надане Світланою Колесник

Киянки з задоволенням нарощують волосся, бо цієї осені у моді довгі коси. Так вважає столичний перукар Світлана Колесник.

"У салоні краси можна наростити волосся завдовжки від 20 до 60 сантиметрів. Найдовше можу наростити тільки тим жінкам, у яких власне волосся не коротше 15 сантиметрів. Ціни на нарощення волосся - від 1,5 тисячі гривень. Клієнткам пропоную хімічні і натуральні волокна. Хімічні дешевші, але натуральні можна вирівнювати плойкою і завивати. Вони хоч і дорожчі, але виглядають, як справжні", - розповіла вона.

За словами перукарки, є кілька способів нарощення.

"Для початку визначаю, скільки пасен волосся потрібно клієнту. Для цього оцінюю, яка фактура волосся і наскільки воно густе. Якщо коси тонкі й рідкі, знадобиться 100-125 пасен. Комусь потрібно штук 50. Середня кількість - 75-80 пасен", - сказала Колесник.

Наростити волосся в домашніх умовах неможливо, вважає вона.

"Найбільш поширені два типи нарощення - гаряче та холодне. "Донорське" пасмо кріплять до рідного волосся за допомогою смол, які розігрівають та притискають спеціальними гарячими щипцями, - демонструє фотографії, зроблені під час нарощення пасен. В іншому варіанті пасмо прикріплюється до рідного волосся за допомогою спеціальних клеїв. Ця технологія вважається менш шкідливою", - пояснила Колесник.

Як зауважила жінка, волосся українського виробника, або слов'янське, вважається найякіснішим.

"Воно набагато краще, ніж італійське, іспанське, азіатське, що потрапляє на наш ринок, пройшовши неповну обробку. Якщо дівчина вагається, чи потрібно їй нарощувати, чи краще відростити власне, раджу зробити нарощення. Зараз у моді довге волосся, але як правило мода на довжину зачісок швидко змінюється. Вже навесні повернуться у моду короткі каре і каскади. Наростивши волосся, дівчина навчиться правильно доглядати за довгими косами, навчиться робити різні зачіски і краще зрозуміє та знайде власний стиль", - сказала перукарка.

Якщо технологія нарощення дотримана, власне волосся не тільки не постраждає, але й зміцніє. Пасмо тренує волосяні цибулини й м'яза. Вони звикають тримати вага.

Водночас перукар радить відмовитися від нарощування дівчатам з надто тонким волоссям і чутливою шкірою голови.

"Пасма з довгим волоссям кріпляться до голови за допомогою міні-капсул. Таку зачіску важко зібрати у хвіст, бо капсули будуть помітними. Не кожна жінка може звикнути, що її голова всіяна міні-капсулами. Багато хто через тиждень приходить і просить зняти нарощене волосся", - розповіла Колесник.

Нарощене волосся носять 3-4 місяців. Протягом місяця перукар приймає до 10 клієнтів. Має 8-10 тисяч гривень чистого заробітки. Багато коштів йде на препарати і пасма для нарощення.

Зараз ви читаєте новину «На нарощенні волосся перукарі заробляють по 8-10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути