понеділок, 24 вересня 2012 00:30

Волосся стає ламке від камінців у нирках

— У більшості моїх клієнток сухе і ламке волосся. Але вони приходять постригтися чи укладку зробити, хоча треба лікуватися, — розповідає столичний перукар 32-річна Ірина Вакулюк. — 23-річна дівчина постійно ходить фарбуватися в блондинку, як тільки відростають темні корені. Ще й користується феном щоразу, як миє голову. Волосся ослабло й почало випадати, кінчики сильно січуться. Вчора жалілася, що хлопець скаржиться на її неохайність. Бо дуже видно, що волосся у поганому стані. Знову хотіла фарбуватися. Я відмовити не змогла, бо слово клієнта — закон.

Сухе й ламке волосся свідчить про нестачу кальцію і вітаміну А, зазначає столичний трихолог, кандидат медичних наук 55-річний Євгеній Герасименко. Тоді корисно їсти фісташки, кунжут, сир, броколі та риб'ячий жир.

— Також стає ламким, коли є проблеми з нирками. Наприклад, якщо утворюється каміння. Тому треба перевіритися в уролога. Людям із сухим волоссям раз на тиждень слід робити лікувальну маску. Для цього змішують два яйця, 2 столові ложки оливкової олії та чайну яблучного оцту.

Суміш втирають у корені волосся та розподіляють по всій довжині. Накривають целофановим пакетом, тримають 30 хв. і змивають.

— Жирне волосся — ознака того, що є проблеми у шлунку чи з гормонами. Треба їсти менше спецій, солоного і жирного. 40-річна клієнтка із жирним волоссям мила голову по два рази на день. Але їй гіршало, бо від води сальні залози працюють активніше. Порадив мити голову частинами — сьогодні кінчики, а завтра — решту.

Розчісувати жирне волосся краще, не торкаючись голови. Тоді буде менше жиру.

Волосся випадає від стресів та тривалої депресії, браку заліза і фолієвої кислоти.

— Прийшла молода пацієнтка з ламкими нігтями. У неї волосся щодня вилазило жмутами. Це від нестачі заліза у крові. Порадив їсти більше бобових, яєць та печінки. Нормально, якщо за день випадає 100 волосин. Втрачаєте більше — пора до лікаря.

Корені волосся зміцнює сік редьки. Його змішують із яйцем і тримають на голові годину. Лікуються так півтора місяця. Розчісуються дерев'яним гребенем.

— Щоб не з'явилася лупа, треба уникати стресів. Бо через постійні переживання розвивається зазвичай безпечний грибок. Від лупи допоможе маска із меду, реп'яхового масла та яєчного жовтка. Її треба робити щонайменше раз на тиждень, поки шкіра голови стане менш сухою.

Зараз ви читаєте новину «Волосся стає ламке від камінців у нирках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути