понеділок, 24 вересня 2012 12:04

Від випадіння волосся рятують маски з олії і коньяку

Від випадіння волосся рятують маски з олії і коньяку
фото: yak-prosto.com

Восени і навесні волосся починає випадати інтенсивніше. Тернопільський перукар Ольга Буць радить боротися із випадінням волосся народними методами.

"Є чимало дорогих косметичних засобів для зміцнення волосся. Але комусь вони допоможуть, комусь принесуть менше користі – це завжди дуже індивідуально. Тому краще зміцнювати волосся народними методами", - розповіла Gazeta.ua перукарка.

Вона рекомендує робити домашні маски перед миттям голови.

"Найкориснішою для волосся прийнято вважати реп'яхову олію. Її треба втирати у шкіру голови, по проборах, перед кожним миттям волосся. Потрібно провести як мінімум 10 таких процедур, а потім зробити перерву на 10 днів і знову повторити курс. Є вже і спеціальні шампуні та бальзами із цією олією. Хоча є один нюанс  -- часто від реп'яхової олії волосся починає швидше жирніти. Тому цей засіб підходить не всім".

Менш жирною, та не менш корисною, за словами Ольги Буць, є рицинова олія.

"Я і  сама робила маску із цією олією і результатом була задоволена. Рецепт простий:  1 жовток, 1 столова ложка рицинової олії (олії має бути стільки ж, як і жовтка)  та 1 десертна – коньяку. Суміш розмішати і втерти в шкіру голови. Залишити на 15-20 хвилин, накрити плівкою і закутати в рушник. Усі компоненти корисні – жовток укріплює волосся, олія – пом'якшує, а коньяк – стимулює кровообіг".

Для зміцнення і кращого росту волосся можна використовувати і маску  з гірчицею. Для її приготування потрібно змішати 1 жовток, 2 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки сухої гірчиці, 2 столові ложки теплої води та 2 чайні ложки цукру.

Зараз ви читаєте новину «Від випадіння волосся рятують маски з олії і коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути