пʼятниця, 28 вересня 2012 11:17

На фото у солом'яних сомбреро заробляють до тисячі гривень у день
5

Фото: Фото: Тамара Тисячна

Галина Чадюк із Вінниці займається плетінням із соломи. Продає солом'яні головні убори: капелюхи, жіночі капелюшки, брилі.

Для додаткового заробітку і приваблення покупців до свого прилавку жінка сплела із соломи три сомбреро. Пропонує покупцям на ринку сфотографуватися у них. Фото коштує 2 гривні. Їх можна робити довільну кількість.

"Ідея сплести сомбреро прийшла мені. Соломоплетіння моє хобі уже 15 років. Ми їздимо із виробами на фестивалі, ярмарки. Минулого року на день Європи, який проходив у Вінниці, мені захотілося зробити щось оригінальне. Тоді у них сфотографувалося до 500 чоловік. Зараз уже не такий ажіотаж. Все залежить від регіону. Багато хто підходить і каже: а я вже фотографувався", - розповіла Чадюк.

На продаж таких головних уборів жінка не робить, оскільки технологія їх виготовлення досить важка. Собівартість виробу жінка не підраховувала.

"Із сомбреро дуже важко працювати, бо там великі поля, дуже важко шити. Та ще й це все в руках. Станка ніякого немає, тому руки дуже болять. Спочатку плететься стрічка, потім зверху починаємо формувати головний убір. За годину я плету до трьох метрів стрічки. А на сомбреро пішло до 40 метрів. А ще ж треба витримати форму, щоб не загнути до низу і не задерти догори, щоб був рівненький. Продала лише одне сомбреро минулого року. За 700 гривень. Його купив один із вінницьких депутатів. Навіть не знаю, для чого: чи собі, чи комусь на подарунок. Колись бачила в інтернеті фотографію чоловіка у цьому сомбреро, може, то і він був. Питаються також фотографи для реквізиту у фотосалони", - сказала Чадюк.

Зараз ви читаєте новину «На фото у солом'яних сомбреро заробляють до тисячі гривень у день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути