четвер, 25 серпня 2011 11:18

МВФ відклав візит чергової місії в Україну

МВФ відклав візит чергової місії в Україну

Черговий візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україну заплановано на кінець жовтня 2011 року, тоді як раніше Фонд заявляв про намір здійснити його з 29 серпня по 9 вересня.

Про це повідомив МВФ на своєму сайті.

"Представники влади України ще раз підтвердили свою рішучість забезпечити досягнення цілей, поставлених програмою stand-by, і реалізацію очікуваних заходів ... Наступний візит місії до Києва заплановано на кінець жовтня", - зазначено в повідомленні з посиланням на спеціального радника керуючого директора МВФ Девіда Ліптона.

Відповідну заяву було оприлюднено за підсумками зустрічі у Вашингтоні з представниками українського уряду та Національного банку.

МВФ в кінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з України, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 млрд (близько $ 16 млрд).Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд SDR. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі 1 млрд SDR (близько $ 1,6 млрд).

Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг становить за SDR1 млрд кожен, за винятком останнього в розмірі SDR0, 75 млрд.

Однак місія Фонду, що працювала в березні в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ ухвалювати позитивне рішення щодо виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.

В уряді припускають, що два транші програми stand-by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви НБУ відразу приблизно на $ 3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «МВФ відклав візит чергової місії в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути