четвер, 11 серпня 2011 19:12

Уряд чекає від МВФ 3 мільярди доларів

Уряд чекає від МВФ 3 мільярди доларів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідає Україну з 29 серпня по 9 вересня, повідомили в київському офісі Фонду.

"У період з 29 серпня по 9 вересня Україну відвідає місія МВФ під керівництвом пана Таноса Арванітіса з метою продовження дискусій з приводу другого перегляду виконання програми в рамках угоди про stand-by і консультацій 2011 року відповідно до статті IV", - вказується в прес -релізі з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

Програма stand-by передбачає виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен, за винятком останнього в розмірі SDR0, 75 млрд.

У березні місія Фонду не рекомендувала раді директорів МВФ приймати позитивне рішення щодо виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.

В уряді припускають, що два транші програми stand-by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви НБУ відразу на $ 3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Уряд чекає від МВФ 3 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути