середа, 27 липня 2011 17:09

У МВФ вже не вистачає коштів для надання кредитів

У МВФ вже не вистачає коштів для надання кредитів

Міжнародному валютному фонду необхідно більше фінансових ресурсів для допомоги країнам, що досі перебувають у кризі.

Про це сьогодні заявила президент організації Крістін Лагард на нараді з питань закордонних справ у Нью-Йорку, повідомило видання The Wall Street Journal.

"Питання в тому, чи вистачить нам зараз наявного рівня ресурсів, що необхідні для подолання кризи. Можливо, нам доведеться збільшити свої фінанси. Вже дуже скоро МВФ доведеться розглянути це питання", - наголосила Лагард.

Як прогнозують експерти, заклик заклик збільшити фінансову базу МВФ, ймовірно, зіткнеться із жорстким опором Вашингтона. Як відомо, США зараз перебувають на порозі дефолту і потребують суттєвого скорочення бюджетних витрат для можливості обслуговувати свої боргові зобов'язання.

Представник МВФ у коментарі виданню заявив, що Лагард сподівається на "відкриту дискусію про необхідність додаткових фінансів".

МВФ збільшував свої ресурси кілька разів, починаючи від 2007 року, коли сталася перша хвиля світової економічної кризи. Так, минулого року він подвоїв розмір свого спеціального фінансового фонду, щоб надати кредити країнам, економіки яких найбільше постраждали від неї.

Цього року колишній директор МВФ Домінік Стросс-Кан прогнозував, що фінансову базу Фонду доведеться збільшити до $ 1 трлн.

Нагадаємо, Україна зараз намагається отримати черговий транш кредиту від МВФ.

Зараз ви читаєте новину «У МВФ вже не вистачає коштів для надання кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути