вівторок, 11 червня 2013 10:25

Монтажник натяжних стель отримує $500 на місяць
9

Фото: Фото надане Леонідом Нікитенком

Фірма киянина Леоніда Нікитенка п'ятий рік займається монтажем натяжних стель у столиці.

"Я сам починав як монтажник у 2006 році, - згадує Леонід Віталійович. - Тоді натяжні стелі були рідкістю. Їх могли дозволити собі багаті кияни. Більшість віддавало перевагу гіпсокартону. Тепер можна посперечатися, яка стелі дешевша. Після монтажу гіпсокартону та всіх затирань квартиру доведеться відмивати від пилу ще тиждень. Натяжна стеля - це мінімум часу і сміття".

Коли навчився монтувати стелі, захотів займатися цим бізнесом сам.

"Спочатку найняв одну бригаду - двох хлопців. На перші шість замовлень їздив з ними, - розповідає Леонід Віталійович. - Коли побачив, що вони самі усе вміють, почав займатися справами в офісі. Замовлень було мало, тому щодня наймав п'ятьох студентів, які роздавали листівки з рекламою нашої фірми. Перед Великоднем, коли всі роблять ремонти, пропонували акцію - 10% знижки на будь-яку стелю. Хто встановить дві, скинемо ціну на другу на 30%. Люди почали телефонувати і замовляти".

Аби зекономити на рекламі, хлопців монтажників у вихідний день - неділю - відправляв розклеювати листівки на дошках оголошень біля під'їздів багатоповерхівок.

"Офіс винайняв на Солом'янці. За однокімнатну квартиру на першому поверсі плачу 4 тисячі гривень, - зізнається підприємець. - Клієнтів стало багато. Довелося найняти менеджера з продажів. Він виконує обов'язки офісного секретаря: приймає замовлення, підбиває приблизний кошторис, знайомить клієнтів з новинками на ринку. Наприклад, зараз дуже популярно у спальних і дитячих кімнатах робити "зоряне небо" - в стелю вмонтовувати 50 і більше маленьких лампочок".

Зараз на Нікитенка працює дві бригади монтажників - чотири хлопці. Щодня вони виконують по два замовлення у Києві та приміській зоні.

"Зарплата у нас для всіх однакова - 500 доларів на місяць, тобто 4 тисячі гривень. Всі працюють на контрактах. Двоє з Хмельниччини, ще двоє - з-під Івано-Франківська. Кияни на таку зарплату йти не хочуть. Відразу вимагають тисячу доларів. Але мої доходи поки що не дозволяють віддавати найманим робітникам такі гроші. Хлопці з регіонів готові працювати за чотири тисячі, бо вдома їм навіть тисячі зараз нема де заробити. Вантажникам на ринку платять 100 доларів на місяць".

Найбільше замовлень має перед святами - Різдвом, Великоднем, Трійцею.

"Кожному клієнту стараємося вгодити. Комусь до інтер'єру більше пасує глянцева стеля, хтось віддає перевагу матовій, бо її на око не відрізниш від гіпсокартонної. У ванні, на кухні і коридорі радимо робити кольорові стелі. Вони додають інтер'єру розкоші. Можна замовити стелю з малюнком. У ванній кімнаті однієї замовниці натягнули стелю з жінкою-леопардом. Вона гарно доповнювала леопардову плитку на стінах і підлозі", - говорить Леонід Нікитенко.

Зараз ви читаєте новину «Монтажник натяжних стель отримує $500 на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути