четвер, 30 травня 2013 12:34

Адміністратори в готелях Туреччини заробляють 12 тисяч гривень на місяць

Адміністратори в готелях Туреччини заробляють 12 тисяч гривень на місяць
Працювати у Туреччині не так вже й легко. Фото: hotres.ru

Киянка 23-річна Тетяна Панченко два місяці працювала адміністратором у 5-зірковому готелі турецького міста Стамбул. За 8 тижнів роботи отримала 22 тис. грн.

"Вирішила поїхати, бо хотіла попрактикувати англійську, мати гарні рекомендації для подальшої роботи адміністратором в українських готелях. До того ж, платили там непогано - 12 тисяч гривень на місяць, окремо оплачували проживання і харчі. Разом із іншими українцями, яких там було п'ять, жили у комфортабельних будиночках поряд із готелем", - розповідає Тетяна.

Коли подавала документи на роботу, крім паспортних фото просили також фото у повний зріст та з посмішкою.

"Я спершу переживала - раптом туди підбирають повій чи танцівниць. Та потім сумніви розвіялися, адже зовнішність адміністратора завжди має бути приємною. Постійно треба посміхатися, налаштовувати клієнтів на позитив", - зазначила дівчина.

Від працівників вимагали, щоб у заповнюваних документах була строго правдива інформація. Додавати собі трудового стажу забороняли. Застерегли, що усю інформацію ретельно перевірятимуть.

"Погрожували, що коли знайдуть якусь невідповідність інформації, то можуть відправити додому відразу після прильоту в аеропорт Туреччини. Так справді сталося із однією дівчиною - поки летіла, знайшли у її анкеті щось підозріле, і майже без пояснень відправили додому", - розповіла Панченко.

Компанія-роботодавець оплатила Тетяні переліт до місця роботи. Також надавала можливість безкоштовно харчуватися тричі на день. На період перебування в Туреччині дівчині оформили трудову візу.

"Помітила, що багато українців працюють у готелях Туреччини по кілька років. Деякі перевезли в Туреччину свої родини, повлаштовували на роботу у сфері послуг. Та я в Туреччині лишатися не планувала. Із задоволенням і грошима повернулася назад", - зізналася дівчина.

Працювати у Туреччині не так вже й легко.

"Треба було стояти на посту 10 годин на добу. Думала, що зможу багато подорожувати Туреччиною. Та на жаль, мали лише один вихідний день на тиждень. Та все одно за цей час встигала дослідити місцеві туристичні принади, позагоряти на пляжах і відвідати кілька екскурсій. Хоч і працювала багато, та все ж мала можливість добре відпочивати", - сказала Панченко.

Зараз ви читаєте новину «Адміністратори в готелях Туреччини заробляють 12 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути