пʼятниця, 07 серпня 2020 11:26

Мін'юст вимагає конфіскувати в Коломойського нерухоме майно на $70 млн

Мін'юст вимагає конфіскувати в Коломойського нерухоме майно на $70 млн
Підозри висунули й на адресу спільників Коломойського та Боголюбова. Фото: pixabay.com

США вимагають конфіскації об'єктів нерухомого майна на $70 млн, придбаних Коломойським та Боголюбовим за виведені з ПриватБанку кошти.

Підозри висунули й на адресу спільників Коломойського та Боголюбова - Мордехая Корфа (Mordechai Korf) та Уріеля Лабера (Uriel Laber), які створили мережу компаній для відмивання привласнених коштів та їх інвестування. В їхніх назвах зазвичай використовувалося слово Optima.

"Вони придбали нерухоме майно та підприємства в усій країні на сотні мільйонів доларів, включно з майном, що підлягає конфіскації, - офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza та офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Загальна вартість будівель становить майже $70 млн", - цитує пресреліз мін'юсту США "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, підрозділ ФБР у Клівленді розслідує справу за підтримки відділу міжнародної корупції ФБР, відділу кримінальних розслідувань IRS і Служби митного та прикордонного контролю США, а управління в міжнародних справах мін'юсту надало суттєву допомогу в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси причетні до виведення коштів із Приватбанку – розслідування Kroll

Мін'юст США підкреслює, що всі відповідачі вважаються невинними, доки їх провину не буде доведено в суді.

Сполучені Штати подали два цивільні позови про конфіскацію майна в окружний суд Південного округу Флориди. Йдеться про те, що комерційне нерухоме майно в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас), придбане з використанням коштів, незаконно привласнених із ПриватБанку в Україні, підлягає конфіскації на підставі федерального законодавства про відмивання грошей.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст вимагає конфіскувати в Коломойського нерухоме майно на $70 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути