пʼятниця, 16 червня 2017 17:28

Курченко продає вугілля з окупованих територій до Туреччини

Курченко продає вугілля з окупованих територій до Туреччини
Засновник групи "СЄПЕК" Сергій Курченко продає вугілля українського походження в Туреччину. Фото: 112.ua

Засновник групи "СЄПЕК" Сергій Курченко продає вугілля українського походження в Туреччину.

Перші поставки почалися в квітні, а набули системного характеру в травні-червні, пише "Економічна правда".

Зараз в Туреччині щомісяця розвантажується 5-6 суден, на борту кожного з яких знаходиться до 20 тис тонн вугілля.

Операціями з вугіллям, видобутим на окупованій території Донецької та Луганської областей, від імені Курченко займається ряд компаній. Найчастіше - ТОВ "Петролеум капітал", зареєстроване в Нижньому Новгороді, РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не віддала банкіра Курченка

За даними ЕП, вивезення вугілля з захопленої території України здійснюється через залізничне сполучення Квашино (Україна) - Успенська (РФ). Згодом зі станції "Успенська" вугілля залізничним транспортом поставляється до вузлової станції "Кізітерінка-експорт", з якої ведеться подача вантажів у порт Ростов-на-Дону.

Ланцюжок руху українського антрациту можна простежити за однією з партій поставок, яка проводилася під накладною № 0000983. У супровідних документах до цієї партії вказується, що через територію Росії антрацит поставляється в режимі транзиту (класифікується позначенням "31"), а країна походження вугілля невідома.

Після доставки вугілля в порт Ростов-на-Дону, його завантажили на судно Mega. Звідти антрацит морем доставлений в порт Мерсін (Туреччина). Відповідно до аналізу якісних характеристик вугілля, проведеного в порту Ростова перед завантаженням на судно Mega, вміст сірки в ньому становить 2%, що відповідає рівню сірки в антрацитах українського походження і одночасно перевищує максимальний рівень (1,5%) її в російському вугіллі.

Прокуратура направила повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів олігарху режиму екс-президента Віктора Януковича Сергію Курченку. Склали повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

Загалом у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", державні інспектори одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів із метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Курченко продає вугілля з окупованих територій до Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути