четвер, 24 січня 2013 15:10

Королевська порадила у разі затримки грошей скаржитися у Facebook

Королевська порадила у разі затримки грошей скаржитися у Facebook
Наталія Королевська. Фото: unn.com.ua

Міністерство соціальної політики планує створити механізм контролю за виплатами державних допомог на місцях.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Ми хочемо знати достеменно, чи доходять кошти до людей вчасно та в повному обсязі. Для цього ми розробляємо механізм, який дозволить нам контролювати ці процеси. За деякий час ми його представимо. Це дуже важливо, бо останній приклад з "дитячими" грошима, коли Казначейство кошти перерахувало, а люди на місцях їх не отримали, продемонстрував неефективність наявних підходів", - цитує слова Королевської прес-служба Мінсоцполітики.

Королевська також запропонувала усім, хто зіткнувся з проблемами, що належать до компетенції Мінсоцполітики, обов'язково повідомляти про це до "Урядового контактного центру" та на сторінку Мінсоцполітики у Facebook.

"Я щодня отримую звіт з "Урядового контактного центру" щодо звернень громадян. Тому жодне повідомлення щодо затримок із виплати заробітної плати чи соціальної допомоги не залишається без уваги. Крім того, у Мінсоцполітики є сторінка в соціальній мережі Facebook, де також можна повідомити про існуючі проблеми", - сказала вона.

Королевська підкреслила, що неможливо побудувати ефективну роботу влади без громадського контролю, який також забезпечує зворотний зв'язок. Тому вже цієї п'ятниці, 25 січня, відбудеться Народна колегія, в якій візьмуть участь представники громадських організацій та керівництва Міністерства.

Міністр також повідомила, що Казначейство вже перерахувало в регіони кошти для другого траншу соціальних виплат.

"Відповідно до затвердженого порядку, другий транш у розмірі 197 мільйонів гривень вже перераховано в регіони. До 31 числа усі мають отримати свої січневі виплати. Ми проконтролюємо, щоб гроші дійшли до кожної людини. Щодо керівників, які допустять затримку, будуть вжиті відповідні заходи", - сказала Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська порадила у разі затримки грошей скаржитися у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути