четвер, 25 травня 2017 21:10

Кому найлегше знайти роботу на літо - експерт

Кому найлегше знайти роботу на літо - експерт
Найбільше сезонних пропозицій роботи в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях / Фото: La Stampa.it

Новий сезонний тренд на ринку праці — вакансії підміни співробітників на час відпустки. Цього року сезонних вакансій більше, ніж торік. Роботодавці почали шукати персонал на літо з квітня. Про тенденції на ринку праці розповіла Gazeta.ua менеджер Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

"З'являються пропозиції підмінити на час відпустки. Так шукали няню в приватний дитячий садочок на літо. Пропонували щоденну оплату. Мала працювати лише тоді, коли хтось з колег йшов у відпустку", - каже Пашкіна.

Найбільше сезонних пропозицій роботи в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях. У великих містах відкриваються ресторанні майданчики. Найчастіше шукають офіціантів, покоївок, барменів, кухарів, адміністраторів, продавців сезонних виробів.

"За сезонну роботу у невеликих містечках пропонують 4-5 тисяч гривень чи 200 гривень за зміну. Роботодавці беруть на себе проживання й харчування. В Одесі сезонний кухар може заробляти 8-12 тисяч гривень. Сезонний підробіток за кордоном може складати 20 — 40 тисяч гривень на місяць залежно від країни", – коментує Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІТ-компанії активно набирають нових працівників

Загалом на ринку праці найбільший попит на працівників на виробництво.

"Великий попит на інженерів, машиністів, складальників, слюсарів, швей. Натомість важко знайти роботу у страхуванні — там всього 354 вакансії, у туризмі — 781", – підсумовує експерт.

Польські роботодавці українцям найбільше пропонують робочі спеціальності. Набирають персонал на заводи, збирачів овочів і фруктів, будівельників. На другому місці за попитом кваліфіковані спеціалісти - інженери, технологи, механіки у виробничі підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Кому найлегше знайти роботу на літо - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути