Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2016 14:05

Кого шукають польські роботодавці

Кого шукають польські роботодавці
Без кордонів

Без українських працівників частина працедавців у Польщі змушена була б закрити свою підприємницьку діяльність, заявив президент Національної економічної палати Польщі Анджей Арендарський. Часто у польських офісах працює більше українських співробітників, ніж поляків. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла експерт з пошуку роботи компанії Recrut Alliance Ольга Орос.

"Польські роботодавці для українців найбільше пропонують вакансії на робочі спеціальності: персонал на заводи, збирачі овочів і фруктів, будівельники, працівники на харчове виробництво. На другому місці за попитом кваліфіковані спеціалісти - інженери, технологи, механіки у виробничі підприємства. Є великий попит на програмістів. У польських офісах IT-компаній часто поляків менше, ніж співробітників з інших країн, особливо українців", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди мігрують українці найчастіше

Найбільше українських програмістів працює в Гданську і Кракові.

"Польща не дуже популярна серед українців. Виняток становлять представники робочих спеціальностеей. Польські роботодавці не надто щедрі на зарплати. Якщо є вибір, то вітчизняні спеціалісти - інженери на виробництво чи технологи - ідуть далі в Західну і Північну Європу, будівельники - в арабські країни", - уточнює Ольга Орос.

За її словами, вузькокваліфіковані фахівці подвоюють свою українську зарплату.

"Технологи в Польщі отримують від 1500 до 2000 тисяч доларів, головні технологи в харчовій промисловості - 3000-5000 доларів. Інженерів запрошують на зарплату від 2000 доларів", - уточнюють у Recrut Alliance.

У Польщі заговорили про рекордний наплив українських заробітчан.

Зараз ви читаєте новину «Кого шукають польські роботодавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути