Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 17:35

Колишній скандальний глава "Укроборонпрому" допомагає російському ВТБ віджимати цінні українські підприємства - ЗМІ

Колишній скандальний глава "Укроборонпрому" допомагає російському ВТБ віджимати цінні українські підприємства - ЗМІ
Екс-глава "Укроборонпрому" Сергій Громов активно допомагає санкційному російському ВТБ захоплювати важливі українські підприємства

Колишній топ-менеджер компаній Ахметова, екс-глава "Укроборонпрому" Сергій Громов активно допомагає санкційному російському ВТБ захоплювати важливі українські підприємства.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів, пише Znaj.ua.

Як відомо, нині скандально відомий в фінансових і ділових колах пан Громов є директором Департаменту проблемних кредитів російського банку "ВТБ" в Україні.

У публікації нагадується, що в численних журналістських розслідуваннях ім'я Громова вже спливало як учасника масштабної схеми із захоплення цінних і прибуткових підприємств країни.

"Замовником схеми є діючий чиновник і бізнесмен Віктор Бондик - близький соратник Андрія Клюєва, також наближений до "Сім'ї", безпосередніми організаторами - громадяни Російської Федерації Іван Шехавцов і Андрій Бобишев", - йдеться в статті.

Як зазначається в матеріалі, суть афери полягає в тому, що в якості топ-менеджера російського банку Громов виступає первинним кредитором підприємства, потім, ще до закінчення терміну повернення кредиту, затягує прийняття будь-якого рішення з даного питання, "надуває" борг шляхом нарахування пені і штрафів, а потім продає заборгованість з дисконтом.

З'ясувалося, що при цьому порушуються всі етичні норми взаємин між банком і його клієнтом, ігноруються пропозиції по реструктуризації заборгованості, прохання не нараховувати штрафних санкцій, не блокувати рахунки і не заарештовувати передоплати за продукцію, що надходить.

В результаті, діяльність підприємства стає паралізованою, а далі справа за малим - за допомогою зв'язків в місцевих радах, судах і виконавчих службах Бондик поглинає активи установи, пише видання.

Як пояснюють журналісти, саме таким чином група соратників Януковича спробувала вичавити соки і захопити ПАТ "Дашуківські бентоніти" і два цінних гранітних родовища в Дніпропетровській області - Любимівське і Чаплинське.

Спосіб присвоєння активів стратегічних підприємств все той же - "надування" кредиту з подальшим блокуванням госпдіяльності і поглинання. З цього випливає, що мова йде не про ординарні дії кредитора, а про цілеспрямоване руйнування і захоплення російським банком ключової економічної інфраструктури України, підкреслюють журналісти.

Більш того, як стало відомо, зовсім недавно Громов вів переговори про надання кредитів ... "Укроборонпрому".

"Людина "Сім'ї" Януковича впроваджений в саму серцевину найбільш чутливих сфер економіки країни - Укроборонпрому - одночасно є топ-менеджером російського банку, що знаходиться під санкціями України, але продовжує активну експансію на найважливіших вітчизняних підприємствах", - йдеться в розслідуванні.

Важливо підкреслити, що мова йде не про поодинокі випадки або разові рейдерські дії, а про чітко налагоджену схему злочинного привласнення активів українських підприємств в інтересах країни-агресора, резюмує автор статті.

Зараз ви читаєте новину «Колишній скандальний глава "Укроборонпрому" допомагає російському ВТБ віджимати цінні українські підприємства - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути