вівторок, 17 липня 2018 14:23

Коли в Україні з'явиться банкнота 1000 гривень

Коли в Україні з'явиться банкнота 1000 гривень
Питання введення банкноти 1000 грн або вищих номіналів залежить від рівня доходів населення, цін та розвитку безготівкових розрахунків. Фото: Радіо Свобода

Нацбанк не планує вводити банкноту номіналом у 1000 грн.

"Нацбанк вважає, що того номінального ряду, який маємо, достатньо для проведення розрахунків громадянами. Досить для економіки України", - повідомив директор Департаменту грошового обігу регулятора Віктор Зайвенко, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці звикають до нових грошей

Він наголосив, що питання введення банкноти 1000 грн або вищих номіналів залежить від рівня доходів населення, цін і розвитку безготівкових розрахунків.

"У своїй стратегії Нацбанк одним з вагомих напрямів вирішив розвивати cashless-economy. За останні кілька років рівень безготівкових розрахунків зріс. Основне завдання НБУ - зменшення готівки в обігу. Тому питання введення в обіг банкноти номіналом 1000 гривень не розглядається", - резюмував Зайвенко.

17 липня Нацбанк презентував банкноту 20 грн зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту. Нову банкноту номіналом 20 грн буде введено в обіг 25 вересня 2018-го. У дизайні банкноти основні мотиви оформлення майже не змінилися. Залишився портрет письменника Івана Франка та зображення Львівської опери. Також купюра зберегла зелений колір.

Зараз ви читаєте новину «Коли в Україні з'явиться банкнота 1000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути