субота, 08 жовтня 2011 15:49

Колесніков розповів, скільки державі коштувала реконструкція "Олімпійського"

Колесніков розповів, скільки державі коштувала реконструкція "Олімпійського"

Реконструкція головної арени чемпіонату Європи з футболу 2012 року - НСК "Олімпійський" - обійшлася Україні в $ 560-585 млн, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Коли ми закінчимо східну трибуну, зони гостинності, підходи до стадіону - я назву остаточну суму. Це обійшлося десь приблизно від $ 560 до 585 млн. Що в принципі, для стадіону, на якому встановлено 70 050 сидінь, цілком прийнятна сума. З розрахунку $ 8 тис за одне місце. Це для стадіонів такого масштабу цілком нормально", - сказав він у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Колесніков зазначив, що попередній уряд планував витратити на стадіон 1,2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков надурив київських студентів

Відповідаючи на прохання порівняти НСК "Олімпійський" та інші українські стадіони, Колесніков сказав: "Донбас Арена" - це футбольний стадіон. Чисто футбольний, і тому атмосфера футбольна - це не можна порівнювати з національними стадіонами. "Донбас Арена" має майже 80 тисяч приміщень теплих, так званих. Тут їх близько 20 тисяч. Ось, як то кажуть, відчуйте різницю.

Але з іншого боку, національні стадіони будуються так, щоб обов'язково було легкоатлетичне ядро, всі додаткові умови для інших видів спорту. Тому це незрівнянні речі. Але, якщо перевести на готелі, то "Донбас Арена" - це "Рітц" на Вандомській площі (в центрі Парижа — ред.) або на Пікаділлі, а НСК "Олімпійський" - це дуже хороший "Шератон", дуже хороший".

Він підкреслив, що церемонія відкриття профінансована виключно за рахунок спонсорів всередині країни.

Нагадаємо, оновлений стадіон "Олімпійський" відкриють у Києві сьогодні, 8 жовтня. На церемонію запросили колумбійську співачку Шакіру.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков розповів, скільки державі коштувала реконструкція "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути