Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 06:30

П'ять мільйонів гривень заплатили за посуд на "Олімпійському"

Оновлений стадіон "Олімпійський" відкриють у Києві 8 жовтня. На церемонію запросили колумбійську співачку Шакіру.

Роботи на головній спортивній арені країни розпочали у грудні 2008 року. Тоді уряд дав 3 млрд 880 млн грн. Відтоді там оновили трибуни, накрили їх дахом, замінили покриття поля та бігових доріжок, установили антивандальні сидіння. Загальна кількість місць зменшилася з 83 тис. до 75 тис. У президентській ложі буде 76 сидінь.

— Реконструкція глядацького місця обійшлася у 8 тисяч доларів, — каже віце-прем'єр із питань інфраструктури Борис Колесніков.

Також на стадіоні проклали нові інженерні та каналізаційні системи. На другому й третьому рівнях при вході на трибуни встановили 43 кіоски фаст-фуд.

5 млн грн витратили з бюджету на посуд. Купили столові прибори та кухонне начиння: відерця для охолодження шампанського, таблички "не курити", чаші для пуншу, візки для офіціантів, пальники для підігрівання страв.

— Фішкою нашого стадіону є критий мембранний дах. Він найбільший в Україні, дає природне освітлення та може самоочищуватися, — розповідають у дирекції "Олімпійського".

Квитки на відкриття продавали за 800 грн. Колесніков сказав, що київським студентам видадуть 15 тис. безкоштовних запрошень. Проте вони отримали невелику частину обіцяного.

— Загальна кількість аж ніяк не дотягує до хоча б 10 тисяч. Хтось може дуже непогано заробити на студентах, які так і не отримають своїх квитків, — розповідає Анастасія Сабова, голова Всеукраїнської студентської ради.

Зараз ви читаєте новину «П'ять мільйонів гривень заплатили за посуд на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути