вівторок, 24 квітня 2018 21:10

Коли варто відмовитися від запропонованої роботи

Коли варто відмовитися від запропонованої роботи
Перш ніж йти на співбесіду, дізнайтеся якомога більше про компанію. Фото: praca.egospodarka.pl

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Водночас завжди потрібно уважно ставитися до вибору майбутньої роботи. Перш ніж йти на співбесіду, дізнайтеся якомога більше про компанію. Чим вона займається, як давно на ринку, які відгуки про роботодавця є в мережі, пише Work.ua.

Підозріле розташування офісу

Перед тим, як йти на співбесіду, дізнайтеся де знаходиться офіс компанії. Якщо у під'їзді житлового будинку, без розпізнавальних знаків і веб-сайту, це тривожний сигнал. Водночас останнім часом деякі стартапи так і роблять - знімають великі апартаменти і працюють "як вдома". Загалом, якщо підприємство заявляє про себе як про відомий бренд, але його офіс знаходиться у підвальному приміщенні без ремонту, будьте уважні.

Недружній рекрутер

Якщо на співбесіді з вами грубо спілкуються, задають занадто особисті питання, завершуйте розмову. Щоправда це може бути стресова співбесіда. Тому перед зустріччю з потенційним роботодавцем уважно вивчіть вакансію. Якщо шукають стресостійкого працівника, будьте готові до подібного спілкування. Можливо, в кінці співбесіди вас похвалять за витримку. Якщо ж лише манера спілкування, уявіть, що буде, коли почнете працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутери розповіли, коли не варто міняти роботу

Ніякої конкретики

Підозру має викликати рекрутер, який не може конкретно відповісти на запитання про зарплату або в цілому про роботу в компанії. Також сигналом закінчити співбесіду буде, якщо вам обіцяють високу зарплату, але чітко не окреслюють робочі обов'язки. У такому разі, поцікавтеся як працюють інші. Яку зарплату і графік мають вони. Якщо не почуєте прямої відповіді, швидше за все, це шахрайська організація або збиткове підприємство.

Збір коштів

Зовсім погано, коли на співбесіді пропонують зробити грошовий внесок. Наприклад, купити партію товару, щоб потім його продати і заробити в рази більше. Найімовірніше, ви маєте справу з недобросовісним роботодавцем.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Коли варто відмовитися від запропонованої роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути