Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 13:30

Київський метрополітен заборгував 2 млрд грн

Київський метрополітен заборгував 2 млрд грн
Ситуацію, що склалася, пов'язують із угодою 2009 року, яку підписало КП "Київський метрополітен" на поставку 100 вагонів метро з компанією-переможцем тендеру "Укррослізингом". Фото: Київський метрополітен

КП "Київський метрополітен" заборгувало компанії "Укррослізинг" майже 2 млрд грн. Це може завадити роботі підприємства у звичайному режимі.

"На сьогодні ситуація загрожує тим, що не можна проводити в звичайному режимі підприємству всю його діяльність. Звичайно, метрополітен – це те підприємство, яке завжди має якийсь запас міцності. "На вимогу" нам дають можливість закуповувати найнеобхідніші деталі. Але, скажімо, жвавості підприємства немає. Тобто, розвитку не має", – повідомила радник начальника метрополітену Наталка Макогон, пише "Радіо "Свобода".

Ситуацію, що склалася пов'язують із угодою 2009 року, яку підписало КП "Київський метрополітен" на поставку 100 вагонів метро з компанією-переможцем тендеру "Укррослізингом". За даними видання "Наші гроші", засновником компанії була кіпрська фірма близька до оточення Віктора Януковича. Зараз бенефіціаром компанії в українському реєстрі вказаний Павло Фукс – донедавна російський бізнесмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському метро додадуть турнікетів для оплати банківською карткою

На 2018 рік загальний борг Київського метрополітену перед Укррослізингом становить майже 2 млрд грн. Менше половини – це заборгована плата за вагони метро. Понад мільярда гривень – коефіцієнт коригування, який виник через зміну валютного курсу.

Столична влада зверталася до СБУ, РНБО, Кабміну з питанням щодо введення санкцій проти компанії, яка у структурі власності мала російське коріння. Також була невдала спроба через суд відстрочити виплату боргу. Тому КП "Київський метрополітен" все ж доведеться сплатити кошти.

КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції Сирець на житловий масив Виноградар. Планується побудувати ділянку з електродепо у Подільському районі (від станції Сирець до станції Проспект Правди з двома станціями (Мостицька, Проспект Правди) і ділянкою вилочного відгалуження в бік станції Виноградар (перша черга будівництва).

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен заборгував 2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути