Ексклюзиви
пʼятниця, 27 вересня 2013 10:19

Киянка заробляє здачею змій в оренду
7

Фото: Фото надане Ксенією Ісламовою

22-річна киянка Ксенія Ісламова є заводчицею розплідника декоративних та екзотичних тварин, має власну колекцію змій.

"Зараз у розпліднику є біля 70 дорослих змій. Вони щороку приводять по кілька десятків особин, яких розбирають люди. Спочатку розплідник, який розташовується під Києвом, лише продавав тварин, - пригадує Ксенія. - З часом, побільшало пропозицій взяти рептилій на прокат. В основному їх використовують для створення неповторних образів під час відео- і фотозйомок та в шоупрограмах".

Змії живуть у спеціально облаштованому тераріумі. Температура повітря в ньому не опускається нижче 22 градусів.

"Для цього ми облаштовуємо підігрів приміщень і використовуємо ультрафіолетові лампи. Змії їдять і випорожняються раз на 10 днів. Маленьких змій годуємо мишами, більших - щурами, великих пітонів і удавів - кролями. Всіх їх ми вирощуємо в себе в лабораторних умовах, в спеціальних клітках", - розповіла Ісламова.

Пік замовлень на оренду змій припав на новорічну ніч, коли наступав рік змії.

"Ні за яких умов тварин в чужі руки не віддаю. На всіх виїздах змій супроводжую я особисто або хтось із працівників розплідника. Дуже рідко довіряю людям яких добре знаю і які займаються зміями. Перевозимо тварин у термобоксах. Протягом всього періоду зйомок чи події, перебуваємо поряд з ними", - сказала Ісламова.

Із вирощеними в неволі тваринами легше ніж з дикими.

"Піймані змії часто поводяться неадекватно, вони хворі, заражені кліщем, грибком і негарно пахнуть. Клієнтка мені розповідала, що коли брала змію в іншому місці, то вона шипіла на неї. Хазяїн сказав винести її на мороз, а тоді танцювати з нею. Від цього у тварин розвивається запалення легень, тому після 2-3 замовлень їх можуть міняти", - зауважила дівчина.

За перші дві години прокату тварини Ксенія бере $70-150.

"Сюди входить час і витрати на транспорт. За кожну наступну годину по 20 доларів. Кількість замовлень різна, на місяць може бути одне замовлення, а бувають дні коли на день по три зйомки. Останнє велике замовлення - участь моїх підопічних у проекті "Співай якщо зможеш". За період зйомок використано біля 30 змій", - розказала Ісламова.

Зараз ви читаєте новину «Киянка заробляє здачею змій в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути