понеділок, 22 жовтня 2012 10:46

Каськів розповів, коли китайці дадуть $52 мільйони на "Повітряний експрес"

Каськів розповів, коли китайці дадуть $52 мільйони на "Повітряний експрес"
Владислав Каськів прогнозує отримання першого траншу фінансування національного проекту "Повітряний Експрес" наступного тижня. Фото: liga.net

Перший транш кредиту китайського Ексімбанку на будівництво залізничного сполучення між Києвом і столичним аеропортом "Бориспіль" може надійти до України вже найближчим часом.

Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, який провів 19 жовтня переговори з віце-президентом Експортно-Імпортного банку Китаю Сунь Піном та експертами банку.

"За результатами переговорів ми розуміємо, що у нас великі шанси наступного тижня отримати перший транш фінансування національного проекту "Повітряний Експрес". Перші 52 мільйони доларів США", - цитує слова Каськіва прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Затримку надходження грошей, попри те, що всі процедури українська сторона вже виконала, він пояснив складністю такого великого проекту.

"Тут багато питань треба було проговорити, які стосуються й стиковки внутрішнього законодавства обох країн, і процедур оплати. Це дуже складна робота, пов'язана зі структуруванням угод, підготовкою, процедурами фінансування, пов'язана з розробкою документації. Це потребує певних зусиль і енергії, але ми виходимо на дуже чіткий і послідовний план дій, який дозволить нам фактично перейти в стадію фінансування цього проекту", - сказав Каськів.

Водночас Каськів наголосив на тому, що власне стадія будівництва фактично займає по часу менше половини всього періоду структурування проекту, який сторони вже пройшли.

"Ми уже фактично знаходимося в стадії будівництва, підготовки будівельної площадки, викупу земель, перенесення деяких мереж інфраструктурних, щоби реалізувати фінальну технічну стадію. В стадії технічної реалізації проект знаходиться уже фактично 4 місяці", - пояснив голова агентства.

Зараз ви читаєте новину «Каськів розповів, коли китайці дадуть $52 мільйони на "Повітряний експрес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути