середа, 22 червня 2011 20:11

Кредит на колію до Борисполя Україна повертатиме 15 років

Кредит на колію до Борисполя Україна повертатиме 15 років

Держпідприємство "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об'єктів Київського регіону" розпочало процедуру закупівлі послуг з надання кредиту на організацію залізничного пасажирського сполучення Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Оголошення про закупівлю послуг розміщено на офіційному сайті "Вісника державних закупівель". Гроші в розмірі 26,349 млн. Україні надасть Експортно-імпортний банк Китаю. Термін кредитування - 180 календарних місяців (15 років).

Нагадаємо, 20 червня 2011 року Президент України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з главою Китаю Ху Цзіньтао заявив, що за орієнтовними підрахунками, фінансовий вимір підписаних за результатами візиту керівника КНР в Україну контрактів становить $ 3,5 млрд.

У присутності керівників України і Китаю 20 червня був підписаний остаточний контракт на $ 372 млн. щодо реалізації національного проекту "Повітряний експрес", який передбачає будівництво залізничної лінії "Київ-Бориспіль", будівництво чотирьох вокзалів, забезпечення залізниці електропоїздами, спорудження другої злітно-посадкової смуги в аеропорту "Бориспіль".

Будівництво почнеться через кілька тижнів, спрогнозував глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

Зараз ви читаєте новину «Кредит на колію до Борисполя Україна повертатиме 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути