середа, 03 жовтня 2012 16:02

Газпромбанк поклав око на український LNG-термінал

Газпромбанк поклав око на український LNG-термінал
Газпромбанк проявив особливу зацікавленість до проектів "LNG-термінал" і "Кільцева дорога". Фото: smartmetering.ru

Газпромбанк зацікавився українськими інвестиційними проектами зі спорудження терміналу з прийому і регазифікації зрідженого природного газу (LNG-терміналу) і продовження будівництва Міської кільцевої дороги навколо Києва.

Про це говориться в повідомленні Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект).

"Під час особистих зустрічей представник Газпромбанку проявив особливу зацікавленість до проектів "LNG-термінал" і "Кільцева дорога". Можливість їх фінансування планується обговорити з представниками банку вже найближчим часом", - цитуються в повідомленні слова директора департаменту міжнародного співробітництва Держінвестпроекту Ігоря Жовкви після презентації інвестиційних можливостей України в Москві 2 жовтня.

За його словами, Україна має намір отримувати через LNG-термінал зріджений природний газ азербайджанського походження, але існують варіанти співпраці й з іншими країнами, які є традиційними постачальниками зрідженого газу.

Роад-шоу нацпроектів буде проведено в 15 містах найбільших фінансових центрах світу. Українська делегація представить інвестпроекти України в містах Європи, Азії, Близького Сходу, Північної та Південної Америки і презентує нацпроекти "LNG-термінал", "Олімпійська надія-2022", "Чисте місто", "Відкритий світ", "Повітряний експрес", "Зелені ринки", "Технополіс" та "ІнтерМедікалЕкоСіті". Стартувало роад-шоу 26 вересня в Парижі (Франція) і вже також пройшло в Мюнхені (Німеччина) та Варшаві (Польща).

Нагадаємо, будівництво LNG-терміналу в Україні розділене на два етапи. На першому етапі (запуск - 2016 рік) буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб.м. газу на рік. На другому етапі (запуск - 2018 рік) буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб.м. газу на рік.

У рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, залучених ДП "LNG-термінал" під державні гарантії, вартість - EUR121 млн), побудовано з'єднання з газопроводом середнього тиску протяжністю близько 10 км (за кошти ДК "Укртрансгаз"), встановлено орендоване судно-термінал.

На другому етапі, крім споруди наземного терміналу (за кошти консорціуму інвесторів, вартість - EUR735 млн), необхідно побудувати з'єднання з газопроводом високого тиску (схема фінансування обговорюється, вартість - EUR113 млн).

Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м. Южний поруч з нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і МТП "Південний".

Зараз ви читаєте новину «Газпромбанк поклав око на український LNG-термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути