понеділок, 14 березня 2011 17:11

Українцям пообіцяли, що через 7 років вони забудуть про нічні поїзди

Українцям пообіцяли, що через 7 років вони забудуть про нічні поїзди

Україна з наступного року буде переходити на швидкісний рух потягів. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

"З наступного року Україна буде переходити на швидкісний рух поїздів, і наше завдання - щоб через 7 років у нас взагалі не залишилося внутрішньоукраїнських нічних поїздів", - зазначив Колесніков.

Також він запевнив, що до Євро-2012 всі чотири міста-учасники чемпіонату будуть пов'язані швидкісним залізничним сполученням.

Колесніков також заявив, що реалізувати національний проект "Повітряний експрес", який передбачає запуск електрички від Києва до Борисполя, до Євро-2012 не вдасться.

"Його до Євро не буде точно, це я можу сказати гарантовано, тому що до Євро залишився один рік і чотири місяці, а за найоптимістичнішим сценарієм, його потрібно будувати два роки", - зазначив він.

Віце-прем'єр повідомив, що питання з держгарантіями під реалізацію цього проекту на сьогоднішній день не вирішене.

"Але питання гарантій - це технічне питання, а тут важливіше вирішити питання, як це правильно зробити, щоб це було дійсно зручно, щоб люди не їхали до вокзалу, а потім на Бориспіль. До вокзалу адже теж не дуже зручно їхати", - додав він.

Колесніков навів як приклад Франкфурт, де аеропорт та залізничний вокзал знаходяться в одному приміщенні, що більш зручно для пасажирів. "Проект" Повітряний експрес "буде обов'язково реалізований у найближчі два роки і, думаю, якщо у нас все вийде, всі будуть приємно здивовані", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше керівник робочої групи "Національні проекти" Комітету з економічних реформ Владислав Каськів заявляв, що реалізація проекту "Повітряний експрес" затримується через відсутність державних гарантій, необхідних для початку роботи.

Нагадаємо, сьогодні Колесніков здійснив робочу поїздку по залізничному кільцю Києва з метою обговорення майбутнього впровадження київської міської електрички.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли, що через 7 років вони забудуть про нічні поїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути