понеділок, 22 жовтня 2012 09:40

Китайці підтвердили, що хочуть інвестувати в Україну

Китайці підтвердили, що хочуть інвестувати в Україну
Китайський уряд ухвалив стратегію стимулювання та підтримки китайських підприємств. Фото: cit.ua

Китай стимулює свої компанії активніше інвестувати за кордоном, а Україна зацікавлена в китайських інвестиціях.

Про це йшлося у ході презентації в Пекіні низки українських національних проектів, представлених Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України.

"Китайський уряд ухвалив стратегію стимулювання та підтримки китайських підприємств, які хочуть вийти на закордонні ринки. Ця робота здійснюється на засадах рівноправності, взаємоповаги та взаємної вигоди. Україна, яка має доволі розвинуту економіку, величезні можливості у галузі сільського господарства, а також розвитку інфраструктури, представляє інтерес для китайських підприємств", - заявив президент Китайської національної корпорації машинної промисловості, співголова китайсько-української ділової Ради Жень Хунбінь.

Віце-президент Експортно-Імпортного банку Китаю Сунь Пін у свою чергу зауважив, що його банк вже плідно працює з українською стороною, зокрема, що стосується фінансування проекту "Повітряний експрес".

"Він вже погоджений Державною Радою КНР і наступного року розпочнеться будівництво", - сказав банкір.

Загалом у Пекіні, який став першою запинкою в азійській частині роуд-шоу "Україна: Кращі інвестиційні можливості", було презентовано такі проекти, як будівництво LNG-терміналу, програма енергозбереження "Теплий дім", екологічна програма "Чисте місто", проект будівництва кільцевої дороги, проект створення техно- та індустріальних парків, будівництва спортивно-туристичної інфраструктури InterMedicalEcoCity, а також проекту "Азійського парку".

Зараз ви читаєте новину «Китайці підтвердили, що хочуть інвестувати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути