середа, 11 липня 2018 17:34

Які продукти стали лідерами подорожчання у червні

Які продукти стали лідерами подорожчання у червні
У червні найбільше подорожчали вироби із зерна. Фото: Агробізнес сьогодні

У червні у містах подорожчали 70% продуктів, які підлягають державному моніторингу. Водночас досліджувати ціни на овочі борщового набору, за винятком цибулі, зараз не варто. Оскільки старого врожаю практично немає, а новий коштує в рази дорожче залишків.

"Лідером подорожчання у червні виявився житній та житньо-пшеничний хліб, який додав 8,1%. Друге місце посів батон із 3,2%, а третє - вітчизняні макарони з 3,1%. Вперше всі місця сумного рейтингу займають вироби з зерна. Але прогнозувати в подальшому їхнє стрімке зростання не варто. Швидше за все, буде сценарій, як із овочами: одноразовий стрибок з можливим відкатом", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити якісне вершкове масло від фальсифікату

За червень гречка, хліб пшеничний із борошна першого ґатунку, рис, борошно подорожчали від 2,3 до 2,9%. Додали в ціні 2,1% пшоно та варені ковбаси, 1,9% - масло.

"Манна крупа, цукор, ячна крупа, куряче філе, соняшникова олія, морожена риба, бройлери, сметана показали зростання ціни менше відсотка. У перший літній місяць не подорожчав м'який сир. Водночас на 13,4% подешевшали курячі яйця, на 7,1% - яблука та цибуля, на 0,9% - сало та свинина, на 0,7% - яловичина", - додав Дорошенко.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі прогнозує, що споживчі ціни зростуть на 8,7% у 2019-му, на 9,7% у 2020-му і на 12,8% у 2021 році. Ціни промислових виробників піднімуться на 10,1%, 10,5% і 14,8% у три наступні роки, відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти стали лідерами подорожчання у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути