пʼятниця, 14 травня 2021 13:18

Як переоформити субсидію за новими правилами - інструкція

Як переоформити субсидію за новими правилами - інструкція
Бланки заяви та декларації є на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики. Фото: Олена Луценко

З 1 травня в Україні почали діяти нові правила призначення субсидій. Для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву й декларацію, повідомляє Мінсоцполітики.

На оформлення пільги надали п'ять місяців. Житлова субсидія призначатиметься з травня 2021 року. Документи потрібно подати з травня до вересня включно, до початку опалювального сезону.

За оформленням субсидії можна звернутися до уповноважених осіб територіальних громад (зокрема, старостати) і в ЦНАП. Також до структурних підрозділів із питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад.

Заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення або через електронний сервіс, який розміщено на офіційному сайті Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почнуть забирати гроші з банків — економіст про оновлені правила призначення субсидій

Бланки заяви й декларації є на сайті Мінсоцполітики. Їх можна видрукувати й заповнити на папері. Потім надіслати поштою до органів соціального захисту населення, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади й посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

За новими правилами, враховуватимуть доходи від депозитів і цінних паперів. Увагу звертатимуть на разові купівлі на понад 50 тис. грн, придбання валюти, банківських металів і чи їздила людина за кордон. Не можна отримати компенсацію, якщо родина має два помешкання чи автомобілі. Скасували комісії при місцевих органах влади, що призначали субсидії в нестандартних випадках.

Зараз ви читаєте новину «Як переоформити субсидію за новими правилами - інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути