середа, 12 травня 2021 10:02

Пояснили нові правила призначення субсидій

Пояснили нові правила призначення субсидій
Субсидії оформлятимуть за 10 днів. Фото: Олена Луценко

Субсидії оформлятимуть за 10 днів і без спецкомісій. З 1 травня в Україні почали діяти нові правила призначення пільг.

Скасували спецкомісії, які розглядали документи протягом місяця. Зараз людині достатньо надати документи, які підтверджують її право на субсидію і зачекати.

"Комісії раніше були при райдержадміністраціях. А де тепер ці адміністрації після реформи? З 500 залишилося 120. Про яку об'єктивність комісій можна говорити? Якщо вам за площу понад норму субсидія можлива за статусом, то навіщо комісія? 90 відсотків справ, які розглядала комісія - про людей, які тимчасово не проживають і про площу понад норму", - розповів у коментарі UBR.ua заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко,

Субсидіями тепер займатимуться управління соціального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидій потребуватимуть 95% українців

"Якщо дочка живе в іншому місті, то ви ж можете це показати. Надати довідку з місця роботи, де вона орендує житло. Той же договір оренди. На крайній випадок підтвердити своє право на субсидію актом обстеження матеріально-побутових умов", - підсумував Музиченко.

Із 1 травня в Україні змінили порядок призначення субсидій. Тепер враховуватимуть доходи від депозитів і цінних паперів. Увагу звертатимуть на разові покупки на понад 50 тис. грн, купівлю валюти, банківських металів та, чи їздила людина за кордон. Не можна отримати компенсацію, якщо родина має два помешкання чи автомобілі. Скасували комісії при місцевих органах влади, що призначали субсидії в нестандартних випадках. Отримувачі із травня повинні подати нову заяву в управління соцзахисту. Їх ­прийматимуть протягом наступних п'яти місяців поштою чи онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили нові правила призначення субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути