Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2013 14:14

Як бармени дурять відвідувачів і скільки заробляють?

Як бармени дурять відвідувачів і скільки заробляють?
Фото: bomz.org

Щоб стати барменом, замало навчитися готувати коктейлі і заварювати каву, каже Олег Яблонський. Він працює барменом в одному з київських ресторанів. Каже, треба навчитися слухати клієнта, уміти йому співчувати і піднімати настрій.

Барменом став шість років тому. Його робочий день починається об 11.00.

"Я приходжу за годину до відкриття ресторану, - розказує Яблонський. - Ми працюємо з 12, тому до 11 я вже повинен бути на робочому місці. Перевдягаюся, мию руки і починаю готувати своє робоче місце до зустрічі клієнтів. Натираю до блиску келихи для вина і шампанського, посуд під коктейлі. Перевіряю, який алкоголь уже закінчився, і прошу адміністратора поповнити бар. Як правило, пишу список, якого коньяку, рому чи лікеру, соку чи сиропу треба докупити. Під баром розміщую тацю з вимитим посудом, готую до роботи кавоварку, приношу зі складу свіжі та заморожені плоди і ягоди для оздоблення коктейлів. Усього треба в такій кількості, щоб забезпечити безперервну роботу бару протягом дня".

За словами Яблонського, бармени у Києві заробляють до $1 тис на місяць.

"Зараз маю високу ставку і хороші чайові. На попередньому місці роботи, якщо хотів заробити, треба було навчитися дурити відвідувачів", - каже Олег.

Називає кілька способів, якими бармени дурять відвідувачів.

"Найпростіший - замість дорогої горілки наливають дешеву. Зазвичай до такого способу вдаються, коли відвідувач вже добре випив і не здатен відчути заміну. Якщо клієнт ще тверезий, а ви вже хочете на ньому заробити, вихід є - наливайте горілку з холодильника. Охолоджену звичайну горілку мало хто відрізнить від елітної та дорогої", - розповів Яблонський.

Каже, у Києві є навіть дуже елітні заклади, де персонал нагло обдурює клієнтів.

"Зазвичай замінюють дорогий алкоголь дешевим. Ніхто ж не буде перевіряти, що у коктейлі на 20 грам менше горілки чи лікеру, якщо вибрати склотару, яка візуально збільшує кількість напою, додати більше льоду, соку чи коли. А за день-два набігає пляшка віскі, горілки чи коньяку. Бармен на цьому заробляє 200-300 гривень", - підсумував він.

Протягом дня обслуговує до 100 відвідувачів.

"Найбільше відвідувачів - у п'ятницю. Клієнти бувають різні. Дівчата часто сідають на вуха, намагаються сподобатися, залишають свої телефони на серветці. Але я маю дівчину, тому інші мене не цікавлять. Чоловіки приходять на бар випити, поговорити. Одні жаліються, що в них бізнес не клеїться, розказують, як на них "пожарка" чи санепідемстанція наїжджають. Інші приходять, щоб відволіктися від роботи, забути сімейну сварку, відпочити від дівчини чи дружини. Кожен після своєї розповіді додає: "Ну ти ж мене розумієш?" Інакше і бути не може. Я повинен розуміти і вислухати кожного, а в цей й же час порадити йому хороший елітний алкоголь чи смачний коктейль", - зазначив бармен.

Зараз ви читаєте новину «Як бармени дурять відвідувачів і скільки заробляють?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути