Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 14:31

Італійці хочуть видобувати вуглеводні в Україні

Італійці хочуть видобувати вуглеводні в Україні

Міністерство екології та природних ресурсів і компанія EniS.p.A.(Італія) погодились на співпрацю, спрямовану на вивчення спільних ініціатив у сфері традиційних та нетрадиційних ресурсів газу та нафти на основі спільного обміну даними, досвідом та технологіями.

Домовленостей досягнуто в результаті зустрічі міністра Миколи Злочевського та Генерального директора EniS.p.A. з метою обговорення можливостей співпраці у розвідці та видобутку вуглеводневих ресурсів в Україні, повідомляє прес-служба міністерства.

Обидві сторони підписали Меморандум про порозуміння, що визначає основу співпраці, та погодились створити спільну робочу групу з оцінки таких можливостей.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров раніше зазначав, що Україна протягом року не змогла домовитися з Росією про перегляд невигідної формули ціни імпортованого газу, тому треба скоротити закупівлі дорого палива і шукати альтернативні джерела енергоносіїв.

За словами Азарова, уряд сподівається вже цього року активізувати видобуток палива на шельфі Чорного моря.

Крім збільшення власного видобутку традиційного газу, який 2010 року становив близько 20 мільярдів кубометрів, Україна має намір запустити проекти з видобутку сланцевого газу і будівництва на чорноморському узбережжі терміналу з прийому зрідженого газу.

Зараз ви читаєте новину «Італійці хочуть видобувати вуглеводні в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути