четвер, 24 березня 2011 11:13

Запаси сланцевого газу в Україні у 7 разів більші, ніж у Європі?

Запаси сланцевого газу в Україні у 7 разів більші, ніж у Європі?

Запаси сланцевого газу в Європі можуть становити близько чотирьох трильйонів кубометрів.

Про це повідомляє інформагентство Bloomberg, яке наводить дані дослідницької фірми Wood Mackenzie. На сайті компанії зазначена інформація поки не опублікована.

Як відомо, Україна 21 березня повідомила, що в володіє найбільшимим покладами сланцевого газу в Європі і заявила, що оцінює власні запаси сланцевого газу в 30 трильйонів кубометрів. При цьому міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський заявив, що після завершення робіт з оцінки прогнозовані запаси сланцевого газу можуть вирости до 60 трильйонів кубометрів.

Згідно з даними Wood Mackenzie, до 2030 року споживання газу в Європі зросте до 700 мільярдів кубометрів. Для порівняння, 2010 року цей показник становив близько 550 мільярдів кубометрів.

Одночасно зросте і видобуток газу в європейських країнах: з 175 мільярдів до 200 мільярдів кубометрів. При цьому, як очікується, найбільшим виробником сланцевого газу в Європі стане Польща, яка зможе до 2030 року добувати 10-30 мільярдів кубометрів такого палива на рік.

Видобуток сланцевого газу в світі почалася порівняно недавно. У 2008-2009 роках США завдяки різкому збільшенню виробництва природного газу з покладів сланцю змогли зайняти перше місце з видобутку газу в світі. Зараз сланцевий газ становить 15-20 відсотків від загального видобутку газу в США.

Зараз ви читаєте новину «Запаси сланцевого газу в Україні у 7 разів більші, ніж у Європі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути