Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2014 15:50

ГПУ оголосило в міжнародний розшук банкірів Януковича

Генеральна прокуратура України 16 травня 2014 року оголосила в міжнародний розшук екс-голову правління Укрсоцбанку Unicredit Бориса Тимонькіна. В даний момент Тимонькін поєднує посаду заступника голови наглядової ради ПАТ Укрсоцбанк Unicredit і заступника голови наглядової ради корпорації ВЕТЕК одіозного Сергія Курченка.

Тимонькін підозрюється в участі в злочинній групі Сергія Курченка. В ході розслідування перевірялися дії посадових осіб Укрсоцбанка Unicredit в легалізації грошей на території України і країн ЄС, використання банку членами групи Курченка як інструменту для відмивання грошей, формування первинного капіталу угрупування шляхом привласнення грошових коштів, майна клієнтів, а також фінансування сепаратизму на Півдні та Сході України.

- Режим Януковича і створені ним маріонеткові олігархи активно фінансують події на Півдні та Сході України, з реваншистськими намірами. Не дивлячись на відсутність їх в Україні, вони так як і раніше намагаються виводити вкрадені кошти з країни, використовуючи корумповані зв'язки в недоброчесних банках. Зараз в активній фазі перебуває розслідування подібних дій в Укрсоцбанку Unicredit. Слідство володіє серйозними матеріалами відносно Тимонькіна, який втік з країни і переховується від правосуддя за кордоном. Ми докладаємо всі можливі зусилля для блокування джерел фінансування сепаратистів, терористів на Півдні та Сході і повернення вкрадених в Україні коштів.

Як повідомлялося раніше, 20 вересня Головне Слідче Управління МВС України проводило обшук в головному офісі ПАТ Укрсоцбанку Unicredit і офісі Юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" в Києві. За даними з джерел у МВС, обшуки проводилися в рамках справи про спільну діяльністю ПАТ Укрсоцбанку Unicredit, ТОВ "Юридична компанія "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" і корпорації ВЕТЕК по відніманню заставного майна кредиторів банку і його переуступанню за заниженою вартістю на підконтрольні підприємства.

 
Зараз ви читаєте новину «ГПУ оголосило в міжнародний розшук банкірів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути