понеділок, 29 жовтня 2012 14:16

Глиняні прикраси продають уп'ятеро дорожче ціни матеріалів
5

Фото: Фото: Євген Борісов

35-річна Юлія Галущак з Хмельницького виготовляє і продає ексклюзивні прикраси з полімерної глини. Почала займатися цим 4 роки тому, коли народила другу дитину.

"Хендмейдом цікавилася давно, знайшла сайти з виготовлення ексклюзивних прикрас, - розповідає. - Замовила набір для новачків — обійшовся у тисячу гривень. Півроку вчилася працювати, вивчала різні техніки, придумувала композиції. З часом виробився власний стиль роботи, за якими більше ніхто не працює. Спочатку робила це для душі, вироби фотографувала і виставляла у власному блозі. Знайомі почали розпитувати, скільки це коштує.

До декрету Юлія працювала конструктором-модельєром швейних виробів. Прикраси продає від 100 гривень. Найдорожче кольє коштує 750 грн. П'ята частина вартості — це ціна матеріалів. За місяць має близько 5 тис. грн заробітку.

"Шиттям я б стільки не заробила, - сміється. - Я працюю з термопластикою. Бісер купую чеської фірми "Преціоса" — упаковки за 16 гривень вистачає на один-два вироби. Якщо робота дуже серйозна, то купую японський, він дорожчий. Також використовую мідь, срібло, латунь, скло, натуральні камені. У день працюю 14-15 годин. Одночасно розповідаю донечці казки, інколи вчу її працювати з пластикою. На сережки йде день роботи, кольє від трьох днів і до двох тижнів можу робити, залежить від складності. У вересні мала 18 замовлень. Перед новорічними святами, у лютому, березні їхня кількість зростає. Декому мушу відмовляти — не встигаю.

Також майстриня проводить приватні уроки з виготовлення прикрас. За 4-годинне заняття бере 230 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Глиняні прикраси продають уп'ятеро дорожче ціни матеріалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути