четвер, 01 березня 2018 14:32

Голову Нафтогазу оштрафували на декілька мільярдів

Голову Нафтогазу оштрафували на декілька мільярдів
Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби України два персональні штрафи Фото: ukr.media

Сьогодні, 1 березня, голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби України два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд грн.

"Тобто я, як фізична особа, повинен сплатити 8,3 мільярди гривень "не пізніше п'ятнадцяти днів". Підстава, зазначена в тексті постанови, - "не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів", - написав Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, чому Нафтогаз не отримає російського газу

За словами Коболєва, реальна причина штрафу - відмова Нафтогазу оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ "Газпром" контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей.

"Саме тому ми досі не можемо надати весь пакет документів, оскільки не платитимемо за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром", - пише Коболєв.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Голову Нафтогазу оштрафували на декілька мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути