пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:50

Газовий закон Тимошенко позбавить українців субсидій - нардеп

Газовий закон Тимошенко позбавить українців субсидій - нардеп
Фото: uinp.info

Закон про зниження ренти на видобуток газу руйнує систему субсидій та фактично збільшує ціну на газ для населення.

Про це заявив депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань економічної політики Вадим Кривенко, передає прес-служба "Народного фронту".

"Прийняття законопроекту про зниження ренти на газ повністю руйнує систему пільг, систему знижки при його споживанні менше 200 кубів - так званого соціального споживання. Людина, яка споживає небагато газу - 200-300 кубів - після ухвалення закону Юлії Тимошенко отримує знижку на газ десь приблизно трохи більше 10%, але при цьому лишається без субсидій і соціального споживання", - сказав він.

За словами нардепа, цей газовий закон спрямований на руйнацію запроваджених урядом субсидій для населення.

"Джерелом цих субсидій були якраз кошти, отримані від сплати олігархами ренти на газ. Якщо її зараз понизити, не буде звідки допомагати трьом мільйонам малозабезпечених українських сімей, які вже оформили субсидії", - зазначив Кривенко.

"Кому вигідний цей закон? Наприклад, тому, хто споживає 10 тисяч кубів газу на місяць, опалюючи п'ятиповерховий будинок і стометровий басейн. Дійсно, тоді такий громадянин зекономить 10 тисяч гривень і більше, а якщо особа споживає 200-300 кубів, вона платитиме більше ніж зараз, коли має субсидії і пільгове споживання", - додав нардеп.

Нагадаємо, що на засіданні парламентського Комітету з питань податкової та митної політики 7 жовтня відбулася спроба незаконно "протягнути" газовий закон на друге читання.

Зараз ви читаєте новину «Газовий закон Тимошенко позбавить українців субсидій - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути