понеділок, 17 червня 2013 16:30

Фотограф заробляє на учнях по 60 тисяч за весну

Фотограф заробляє на учнях по 60 тисяч за весну
З березня по травень фотограф робить щонайменше 10 фотосесій у школах. Фото: rabotai.in

Лучанин Максим Філіпчук сім років тому відкрив власну фотостудію. З другом Артемом приймає замовлення на весілля і приватні фотосесії. Понад 5 років знімає випускників шкіл та університетів на віньєтки.

"Весілля знімати легше, ніж випускників, - зізнається Максим. - Молодята не перепитують 10 разів: "А як я вийшла?", не просять: "Зробіть мені менший ніс", "Перефотографуйте мене завтра, я зроблю кращий макіяж".

Говорить, найважче фотографувати школярок.

"Зараз пішла тенденція, що в класі удвічі більше дівчат, ніж хлопців, - розказує фотограф. - Пацанів сфотографував за півгодини і розбіглися, а дівчата поки припудряться і зберуться, то можна заснути. Не дозволяю їм відбирати фотографії, бо вони необ'єктивно оцінюють себе на знімках. Як правило, обирають найгірші кадри".

За словами фотографа, іноді один клас доводиться знімати по 3-4 дні.

"То хтось із випускників захворів, то відпросився. У когось заїда вискочила, хтось розплакався через погану оцінку з директорської контрольної, хтось з вчителів не прийшов на запланований час. Окрім портретів, треба сфотографувати клас на природі, у кабінеті під час уроків, з вчителями у неформальній обстановці", - розказує Максим.

З березня по травень робить щонайменше 10 фотосесій.

"Віньєтка одному класу обходиться у 6 тисяч гривень. Якщо у класі 30 випускників, то скидаються по 200 гривень. За весну тільки на віньєтках можна заробити 60 тисяч гривень. Але конкурентів зараз багато. Фотограф може погано знімати, але мати знайомих вчителів чи завучів у тій чи іншій школі. Навіть якщо випускники не хочуть робити у нього віньєтки, їх заставлять віддати перевагу саме цьому фотографу. Після фотосесії він, звичайно, ділиться частиною заробленого з завучем чи директором. Навіть на цьому у наш час вміють робити бізнес".

Оголошення про фотосесії для випускників Максим розміщує у соціальних мережах і на обласних і міських сайтах безкоштовних оголошень.

"У червні берусь за фотосесії для випускників університетів і училищ, - розказує Максим. - Як правило, студенти роблять віньєтки після четвертого курсу. Спеціалісти і магістри після захисту диплому. Студенти - народ веселий. Їх фотографувати легше, бо швидко йдуть на контакт і зацікавлені у хорошому результаті нашої співпраці".

Зараз ви читаєте новину «Фотограф заробляє на учнях по 60 тисяч за весну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути