середа, 22 травня 2013 14:37

Садівник на Київщині заробляє 6 тисяч гривень на місяць

Садівник на Київщині заробляє 6 тисяч гривень на місяць

Дмитро Кривошеєв із міста Буча на Київщині - професійний садівник, але не цурається й дрібної хатньої роботи, якщо за це пропонують добру платню. Чоловік півроку працює садівником на дачі багатої родини. Поки сім'я по буднях у Києві, Дмитро доглядає ділянку та двоповерховий дім. Працює 5 днів на тиждень. На місяць отримує 6 тис. грн.

"Зазвичай садівників беруть на роботу за рекомендацією. Так я працював рік у одного чоловіка і ще три роки в іншого. А цього разу побачив вакансію в інтернеті. Привернула увагу, бо їх дача розташована в Бучі, де я й живу. А до того доводилося їздити за 20-30 кілометрів від будинку", - розповідає чоловік.

На співбесіді виявилося, що претендентів на цю роботу було багато.

"Двоє чоловіків чекало у черзі поряд зі мною. Крім того, що я знаю і вмію робити по садівництву, у розмові хазяїн цікавився моїм особистим життям. Питав, чи одружений я, чи маю дітей. Що саме роблю у себе вдома із хатніх справ. Очевидно, йому було важливо знати, що я - із порядної родини. Не поцуплю якусь річ, дбайливо ставитимусь до того, за чим доглядаю. Наступного дня подзвонили, сказали що беруть мене на роботу", - сказав Кривошеєв.

5 днів на тиждень Дмитро прокидається о 5 ранку, щоб о 7 ранку прийти місце роботи. Повертається додому о 7-8 годині. Відпочиває зазвичай у суботу і неділю, інколи - у понеділок. Каже, має багато вільного часу. Інколи дозволяє собі в робочий час читати книги, дивитися фільми.

"На присадибній ділянці поливаю дерева, підстригаю газон. Доглядаю за трояндами. Їх там понад 30 кущів. Городину хазяї не вирощують, тому сапати, кидали добриво і травити жуків не треба. Часто даю поради хазяїну, які дерева чи дрібні рослини придбати для саду. Бо не кожна рослина з іншою уживається, тим більше, якщо усі вони екзотичні", - розповів чоловік.

Завжди переживає, коли йде на нову роботу до багатіїв, що доведеться виконувати усі їхні забаганки.

"Таке буває у 70% випадків. Та ці хазяї виявились порядними. Ніколи не мав із ними суперечок", - зізнався Дмитро.

Інколи виконує невеликі доручення хазяїв. Таку роботу оплачують окремо, якщо чоловік витрачає на неї час понаднормово. За кожну додаткову годину доплачують 70-100 грн.

"Коли робочі будували у саду альтанку, треба було багато разів з'їздити до будівельного магазину, купувати дрібні інструменти для робочих. Інколи дружина хазяїна просить купити продуктів, якщо не встигла перед приїздом на вихідних заїхати у супермаркет. Завжди сам купую добрива і хімічні засоби для боротьби із кротами. Хазяї цим не цікавляться, в усьому довіряють мені", - підсумував чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Садівник на Київщині заробляє 6 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути