середа, 12 червня 2013 10:24

Українець-ветеринар заробляє у Данії 2 тисячі євро на місяць

Українець-ветеринар заробляє у Данії 2 тисячі євро на місяць
Українських ветеринарів у Данії цінують. Фото: hombiz.ru

Львів'янин Олексій Єфімчук другий рік працює ветеринаром у Данії. На роботу виїхав через агентство, яке працевлаштовує українців за кордоном.

"Мама хотіла, щоб я став лікарем, але у медичний університет після школи вступити не зміг, - говорить Олексій. - Коли пішов у технікум вчитися на ветеринара, це була трагедія для всієї сім'ї. Мамі було соромно зізнатися подругам, що її син планує запліднювати корів і каструвати кабанів. Усі однокласники вступили в університети. Півкласу стало юристами, половина вивчилась на стоматологів".

На роботу за кордон хлопець відправився у 2011 році.

"Поїхати на роботу в Копенгаген мені запропонував викладач у технікумі, - згадує хлопець. - Дядько пропонував влаштувати мене у столичну приватну ветлікарню. Але в Києві мені обіцяли 500 доларів на місяць, а в Копенгагені - 2 тисячі євро. У викладача син набирав людей для роботи у Данії. Я не побоявся поїхати через його фірму, бо довіряв йому".

Спочатку Олексій жив на фермі в данця.

"У мої обов'язки входило спарювання і запліднення худоби. Одного разу молода корова не могла розродитися. Господар покликав сусіда. Боявся, що худоба буде здихати. Планував дорізати. Я прийняв у неї роди. На світ з'явилося дві телиці. Сусід був в шоці від побаченого. Через тиждень переманив мене на свою свиноферму. Запропонував на тисячу євро більше", - згадує заробітчанин.

Під час роботи за кордоном тільки раз їздив в Україну.

"Прилетів додому. Зібрав 20 тисяч євро. Батьки почали будувати хату у Винниках під Львовом. Ми там вже шостий рік маємо ділянку. Мама тішиться, що я гарно заробляю, але просить повертатися в Україну. Тут маю дівчину, з якою зустрічаюся ще зі школи. Минулого літа ми заручилися. Планую ще рік-два попрацювати за кордоном, а потім повернутися додому і відкрити у Львові свою ветеринарну клініку".

Каже, наших ветеринарів у Данії цінують, бо відповідальні і не гидують роботою.

"Данські лікарі не готові йти працювати на ферму чи у стайню за 2-3 тисячі євро. Часто просять у півтора-два рази вищу ставку, - говорить Олексій Єфімчук. - Наші чоловіки там працюють залюбки. Робота важка, але заробіток стабільний. Та й за житло і харчування платити не треба. А у Данії все дуже дороге. Буханка хліба майже 50 гривень на наші гроші. М'ясо утричі дорожче. Якщо винаймати квартиру, платити комунальні послуги і самому себе годувати, заробити не вдасться".

Зараз ви читаєте новину «Українець-ветеринар заробляє у Данії 2 тисячі євро на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути