четвер, 24 травня 2018 17:13

Європейський банк дасть Україні €211 млн

Європейський банк дасть Україні  €211 млн
Європейський інвестиційний банк дасть Україні €211 млн. Фото: my.goodhouse.com.ua

Україна і Європейський інвестиційний банк уклали угоду про фінансування у сумі €211 млн.

Підписання відбулося сьогодні, 24 травня, під час візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до керівних інституцій ЄС, повідомляє "Укрінформ".

Ідеться про гарантійну угоду між Україною та ЄІБ (проект "Програма підвищення надійності підстанцій") і фінансову угоду між ДП "Національна енергетична компанія "Укренерго" та ЄІБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заборонила WebMoney

Це дозволить залучити кредитні кошти ЄІБ для фінансування проекту в сумі 136 млн євро, які надаються під державні гарантії на 15 років із низькими відсотковими ставками.

Метою проекту "Програма підвищення надійності підстанцій" є підвищення ефективності і надійності роботи Організації економічного співробітництва України. Її інтеграцію з мережею системних операторів передачі електроенергії Європи шляхом заміни застарілого обладнання та автоматизації підстанцій південно-східного регіону України.

Також Міністерство фінансів України і Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про фінансування проекту "Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України".

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Укрзалізниці 150 млн євро кредиту. Кошти використають для будівництва колії Долинська - Миколаїв - Колосівка, повідомили на сайті Міністерства інфраструктури України.

Зараз ви читаєте новину «Європейський банк дасть Україні €211 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути